top of page
November 08, 2021-IMG_0808.jpg

Θωμαΐς Λυσίκατου

Η Θωμαΐς Λυσίκατου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (Bsc in Applied Psychology) του Πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (αρ.πρωτ. άδειας 10126).

Έχει ολοκληρώσει το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Υπαρξιακή Προσέγγιση στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της έχει κάνει προσωπική θεραπεία καθώς και πρακτική εκπαίδευση στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία.

Αυτή την στιγμή συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα PROUD που συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και το Athens Lifelong Learning Institute για την προώθηση της Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης ως εναλλακτικής λύσης για τη φροντίδα και την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Έχει  εκπαιδευτεί στον Συμβουλευτικό Σταθμό της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο πλαίσιο της κλινικής, κινητοποίησης και σταδιακής ελάττωσης της χρήσης ουσιών.

Έχει εργασθεί εθελοντικά  στο κέντρο απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στο πλαίσιο της επανένταξης των αποφυλακισμένων τοξικοεξαρτημένων ατόμων, όντας συν-συντονίστρια σε θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων.

Έχει ολοκληρώσει το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία, Παναγιώτης Ουλής», της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θεματικές όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, τραύμα και ανθεκτικότητα, θεραπευτικές δυνάμεις του ονείρου, η τέχνη του σχετίζεσθαι, επιμέλεια εαυτού, ψυχολογικές πρώτες βοήθειες σε θύματα φυσικών καταστροφών κ.λ.π.

March 06, 2021-February 20, 2021-IMG_8702-2.jpg

Έλενα Βράιλα

Η Έλενα Βράιλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής.

Ειδικεύεται στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και είναι Σπουδάστρια στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών στην Αθήνα.

Επίσης είναι και Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια με Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. 

Ασχολείται με την Ψυχική Υγεία και επενδύει στη Δια Βίου Μάθηση.

Παρακολουθεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια εδώ και 10 χρόνια. Ενδεικτικά, σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Συστημική Ψυχοθεραπεία, NLP.

Τακτικό μέλος της ΕΕΣ - EAC, δηλαδή μέλος της Ελληνικής και
της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Ασχολείται με το Mindfulness και την εστίαση στο «εδώ και τώρα» στη θεραπεία και ως τρόπο ζωής.

Έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό έργο του Φορέα ΓΟΝ.ΙΣ, που επικεντρώνεται στη σημασία της γονικής ισότητας στην Ελλάδα, όπου αποκόμισε εμπειρία για την ψυχολογική διαχείριση όλης της οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια ενός διαζυγίου και έπειτα από αυτό.

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε Κέντρα Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες σε ενήλικες αναφορικά με θέματα διαχείρισης άγχους, ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, διαχείρισης σχέσεων, αυτογνωσίας και συμβουλευτικής γονέων.

Πραγματοποιεί συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

November 01, 2021-zz-2.jpg

Ελένη Πανταζοπούλου

Η Ελένη Πανταζοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

 

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλολογία και στη συνέχεια, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο (Counselling and Psychotherapy) από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Εκπαιδεύτηκε στη Λακανική ψυχανάλυση στην Α.Κ.Σ.Π.Α (Ακαδημία κλινικών σπουδών με Λακανικό προσανατολισμό) για τρία χρόνια. Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά σεμινάρια και κλινική παρουσίαση ασθενών στο Δαφνί (κλινική της ψύχωσης) καθώς και κλινικές ημερίδες με προσκεκλημένους ψυχαναλυτές της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης.

Έχει προυπηρεσία σε ψυχιατρικές κλινικές στρατιωτικών Νοσοκομείων (251 Γ.Ν.Α και Ν.Ν.Α) και σε μονάδες πρόληψης για ουσιοεξάρτηση (Ο.Κ.Α.Ν.Α).

Έχει συνεργαστεί με το Συμβουλευτικό Κέντρο του Παν/μίου Πειραιώς παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές και διοργανώνοντας ομάδες επικοινωνίας.  

Έχει συνεργαστεί με χώρους παρέμβασης για παιδιά  και οικογένειες και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ψυχοθεραπεία ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών και παιδικούς σταθμούς παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε παιδιά και γονείς και ακόμη διοργάνωση ομιλιών από την ίδια,  που απευθύνονται στους ωφελούμενους αυτών των πλαισίων.

unnamed.jpg

Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας

O Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής και Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Mε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (MSc Psychological studies).

 

Είναι απόφοιτος της τετραετούς εκπαίδευσης στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική
εταιρία υπαρξιακής ψυχοθεραπείας Γίγνεσθαι.

 

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του ολοκλήρωσε εποπτευόμενη πρακτική καθώς και προσωπική θεραπεία.
Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία », της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).


Συνεχίζει την μετεκπαίδευσή του και σε άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η θεραπεία εστιασμένη στο συναίσθημα

(EFT).


Έχει εργαστεί ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενηλίκους για διαπροσωπικά ζητήματα, θέματα άγχους, αυτογνωσίας και λοιπών ψυχολογικών
δυσκολιών.

 

Παράλληλα έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε προγράμματα ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων με προσφυγικό πληθυσμό καθώς και στον τομέα της παιδικής προστασίας ως συντονιστής δομών διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων.


Τέλος, είναι τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής και υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας.

DSC_0382_edited.jpg

Νίκος Αγγελής

Μετά από μία καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες σε υψηλόβαθμες θέσεις, αποφάσισε να πάρει το δρόμο του σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δημιούργησε αρκετές εταιρείες, τελευταίο απόκτημα του το κέντρο δια βίου μάθησης Therapyway. 

 

Έχει δίπλωμα NLP Practitioner και Master NLP Practitioner από το University of Santa Cruz, California.

 

 Έχει εξειδικεύσεις σχετικά με  “Digital Marketing” και “Μίγμα Marketing και Brand”  και στα πλαίσια των ικανοτήτων του είναι και η συμβουλευτική εταιρειών. 

 

Επίσης έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τους εκπαιδευτικούς κύκλους: Άγχος και κατάθλιψη” 

Ψυχοθεραπεία Θεωρία και Πράξη” 

“Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων

Φοιτά ως υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής.

unnamed.jpg

Δανάη Καδόγλου

Η Δανάη Καδόγλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ. 7039).

 

Το μεταπτυχιακό της στη Διασυνδετική Ψυχιατρική του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ αφορά την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με σωματικά και ψυχικά νοσήματα, τομέας στον οποίο εκπαιδεύτηκε και κατά τη διάρκεια της πρακτικής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν.

  

Η Δανάη Καδόγλου ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών και Ενηλίκων του ΔΙ.Κ.Ε.Ψ.Υ όπου έχει κάνει προσωπική θεραπεία, εργασία με κλινικά περιστατικά και εποπτεία, έχει μελετήσει σε βάθος ψυχοδυναμικά μοντέλα και έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση διαφόρων θεμάτων όπως αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, δυσκολίες στις σχέσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στην εγκληματικότητα και τον αυτισμό. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες.

Screenshot 2023-03-06 at 3.53.40 PM.png

Μπαντούνα Γρηγορία - Ισμήνη

Η Μπαντούνα Γρηγορία - Ισμήνη είναι Ψυχολόγος (Αρ.Πρωτ. Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και
Πολιτικών Επιστημών, με μετέπειτα ειδίκευση στην Ψυχολογία της Υγείας και την ολιστική φροντίδα σωματικά ασθενών με ή χωρίς τη συνύπαρξη ψυχιατρικής νόσου, μέσω του
Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής
και Ψυχικής Υγείας», στην  Ιατρική Σχολή Αθηνών.  


Ως ψυχοθεραπεύτρια έχει παρακολουθήσει το διέτες σεμινάριο στην Ψυχανάλυση, στην
Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, ενώ ειδικεύεται στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία.


Αναγνωρίζοντας ότι η ψυχοθεραπεία στοχεύει στο να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες
και στους διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας των θεραπευόμενων, συνεχίζει την επιμόρφωσή
της στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων).


Από τα πρώτα έτη των σπουδών της έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις,
στρέφοντας το ενδιαφέρον της κυρίως στη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών. Κατέχει
πιστοποίηση για τα εργαλεία MMPI-2, WAIS-III, RAVEN και για το προβολικό τεστ Κηλίδων
Μελάνης RORSCHACH.


Από το τέλος των βασικών σπουδών της ξεκίνησε εθελοντικά στο Κέντρο Διαπολιτισμικής
Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, Κέντρο Ημέρας Ηλιοτρόπιο, ενώ συνέχισε την εκπαίδευση της στη
Β’ Ψυχιατρική Κλινική, ΠΓΝ “Αττικόν” για 3 έτη. Εργάζεται σε ψυχοθεραπευτικό κέντρο
ενηλίκων, όπου και παρέχει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες.

webmail.therapyway.jpg

Δέσποινα Μαυρίδου

Η Δέσποινα Μαυρίδου είναι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στην Κλινική Ψυχολογία στο University of Southampton της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την πενταετή εκπαίδευσή της ως ψυχοθεραπεύτρια στην Υπαρξιακή και Φαινομενολογική Ανάλυση (Daseinanalysis).

Έχει εργαστεί σε διάφορα κλινικά πλαίσια στο National Health Service της Μεγάλης Βρετανίας, όπως σε ομάδες παρέμβασης στην κρίση, σε κλειστή ψυχιατρική πτέρυγα, αλλά και σε κοινοτική δομή ψυχικής υγείας. Στο πλαίσιο της δουλειάς της στην κοινότητα, έχει εργαστεί ως μέλος μίας ομάδας Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας και έχει ολοκληρώσει το Foundation Course in Systemic Practice στο University of Leeds.

Από το καλοκαίρι του 2022 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως ψυχολόγος τόσο στο ιδιωτικό της γραφείο όσο και σε ιδιωτικά κέντρα ψυχοθεραπείας και ψυχικής υγείας. Παράλληλα, προσφέρει εθελοντικά συνεδρίες ψυχοθεραπείας στο Δημοτικό Ιατρείο της Αγίας Παρασκευής και δραστηριοποιείται ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ακούγοντας Φωνές, όπου και συντονίζει μία ομάδα αυτοβοήθειας για ανθρώπους που ακούνε φωνές και έχουν παρόμοιες εμπειρίες.

Μερικά από τα επαγγελματικά της ενδιαφέροντα είναι η φαινομενολογική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία εφήβων και ενηλίκων που βιώνουν άγχος, δυσκολίες διάθεσης ή και διαπροσωπικών σχέσεων, το ψυχικό τραύμα, η ψυχοθεραπεία για άτομα στο φάσμα της ψύχωσης, η ενδυνάμωση και τα ανθρώπινα δικαιώματα κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων (όπως ψυχικά ασθενών και προσφύγων), αλλά και η θεραπευτική διάσταση του θεάτρου και της τέχνης εν γένει.

IMG-948f7fbd78b31396ea962f0d8df2cfc3-V.jpg

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΑΒΕΡΑΣ

Ο Ανδρέας Αλαβέρας είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι απόφοιτος του University of East London και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Έχει ολοκληρώσει εκτεταμένη κλινική πρακτική σε διάφορα πεδία, όπως η ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων και η ψυχοθεραπεία ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις και έρευνες, ενισχύοντας την εμπειρία και τις δεξιότητές του.

Αυτή την στιγμή, συνεργάζεται με φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτα κοινωνικά πλαίσια.

Maria.png

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με
εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική εταιρία υπαρξιακής ψυχοθεραπείας Γίγνεσθαι και
ΑΣΠΑΙΤΕ αντίστοιχα.

 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της έχει κάνει προσωπική θεραπεία καθώς και πρακτική εκπαίδευση
στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους.
Έχει πολυετή εμπειρία στην Εκπαίδευση και μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική Επιστήμη.


Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχήs – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)» της
Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ψυχοπαθολογία, την ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης και της Ψυχικής Ανθεκτικότητας, τη Συμβουλευτική, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, τον Εκφοβισμό και το Mindfulness ως τρόπο ζωής.


Έχει δουλέψει με εφήβους και πραγματοποιεί συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς. Έχει
εργασθεί ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής σε ενήλικους για διαπροσωπικά ζητήματα, αυτογνωσίας, πένθους, θέματα άγχους και λοιπών δυσκολιών καθώς κι ως σύμβουλος επαγγελματικών αποφάσεων.


Συμμετείχε ως μέντορας στο πρόγραμμα PROUD (ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση - Athens Lifelong Learning Institute) για την προώθηση
της Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης ως εναλλακτικής λύσης για τη φροντίδα και την προστασία των ασυνόδευτων
ανηλίκων.


Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής, της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού
ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας.

bottom of page