November 01, 2021-zz-2.jpg

Ελένη Πανταζοπούλου

Η Ελένη Πανταζοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

 

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλολογία και στη συνέχεια, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο (Counselling and Psychotherapy) από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Εκπαιδεύτηκε στη Λακανική ψυχανάλυση στην Α.Κ.Σ.Π.Α (Ακαδημία κλινικών σπουδών με Λακανικό προσανατολισμό) για τρία χρόνια. Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά σεμινάρια και κλινική παρουσίαση ασθενών στο Δαφνί (κλινική της ψύχωσης) καθώς και κλινικές ημερίδες με προσκεκλημένους ψυχαναλυτές της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης.

Έχει προυπηρεσία σε ψυχιατρικές κλινικές στρατιωτικών Νοσοκομείων (251 Γ.Ν.Α και Ν.Ν.Α) και σε μονάδες πρόληψης για ουσιοεξάρτηση (Ο.Κ.Α.Ν.Α).

Έχει συνεργαστεί με το Συμβουλευτικό Κέντρο του Παν/μίου Πειραιώς παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές και διοργανώνοντας ομάδες επικοινωνίας.  

Έχει συνεργαστεί με χώρους παρέμβασης για παιδιά  και οικογένειες και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ψυχοθεραπεία ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών και παιδικούς σταθμούς παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε παιδιά και γονείς και ακόμη διοργάνωση ομιλιών από την ίδια,  που απευθύνονται στους ωφελούμενους αυτών των πλαισίων.

unnamed.jpg

Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας

O Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής και Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Mε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (MSc Psychological studies).

 

Είναι απόφοιτος της τετραετούς εκπαίδευσης στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική
εταιρία υπαρξιακής ψυχοθεραπείας Γίγνεσθαι.

 

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του ολοκλήρωσε εποπτευόμενη πρακτική καθώς και προσωπική θεραπεία.
Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία », της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).


Συνεχίζει την μετεκπαίδευσή του και σε άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η θεραπεία εστιασμένη στο συναίσθημα

(EFT).


Έχει εργαστεί ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενηλίκους για διαπροσωπικά ζητήματα, θέματα άγχους, αυτογνωσίας και λοιπών ψυχολογικών
δυσκολιών.

 

Παράλληλα έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε προγράμματα ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων με προσφυγικό πληθυσμό καθώς και στον τομέα της παιδικής προστασίας ως συντονιστής δομών διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων.


Τέλος, είναι τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής και υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας.

November 08, 2021-IMG_0808.jpg

Θωμαΐς Λυσίκατου

Η Θωμαΐς Λυσίκατου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (Bsc in Applied Psychology) του Πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (αρ.πρωτ. άδειας 10126).

Έχει ολοκληρώσει το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Υπαρξιακή Προσέγγιση στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της έχει κάνει προσωπική θεραπεία καθώς και πρακτική εκπαίδευση στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία.

Αυτή την στιγμή συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα PROUD που συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και το Athens Lifelong Learning Institute για την προώθηση της Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης ως εναλλακτικής λύσης για τη φροντίδα και την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Έχει  εκπαιδευτεί στον Συμβουλευτικό Σταθμό της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο πλαίσιο της κλινικής, κινητοποίησης και σταδιακής ελάττωσης της χρήσης ουσιών.

Έχει εργασθεί εθελοντικά  στο κέντρο απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στο πλαίσιο της επανένταξης των αποφυλακισμένων τοξικοεξαρτημένων ατόμων, όντας συν-συντονίστρια σε θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων.

Έχει ολοκληρώσει το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία, Παναγιώτης Ουλής», της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θεματικές όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, τραύμα και ανθεκτικότητα, θεραπευτικές δυνάμεις του ονείρου, η τέχνη του σχετίζεσθαι, επιμέλεια εαυτού, ψυχολογικές πρώτες βοήθειες σε θύματα φυσικών καταστροφών κ.λ.π.

photo_zardava.jpeg

Χάιδω Ζαρδαβά

Η Χάιδω Ζαρδαβά είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος άδειας ασκήσεωςεπαγγέλματος.


Στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών της σπουδών, παρακολούθησε το πρόγραμμα της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ «Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Σωματική και Ψυχική υγεία» που στοχεύει στην ολιστική κατανόηση του ψυχικού και σωματικού πόνου υπό το βιοψυχοκοινωνικό πρίσμα. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων» με στόχο την εξειδικευμένη υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες τους.


Έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στην ψυχική υγεία στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και έχει αποκτήσει κλινικές και συμβουλευτικές δεξιότητες μέσα από την άσκηση της σε ποικίλες δομές ψυχικής υγείας (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, Α’ Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Κρατικό  Θεραπευτήριο Λέρου,
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού τομέα Θεσσαλονίκης).


Ειδικεύεται στη Συστημική/Οικογενειακή Θεραπεία από το 2018. Ειδικότερα, ξεκίνησε την εκπαίδευση της στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου
Αττικής και συνέχισε στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας, όπου ειδικεύεται εώς και σήμερα.

 

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης της, έχει παρακολουθήσει διετές εκπαιδευτικό σεμινάριο στην ψυχανάλυση από την Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία, ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από το
Πρόγραμμα 18 άνω , καθώς και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια.


Εργάζεται ως Ψυχολόγος στο πεδίο της ανθρωπιστικής βοήθειας από το 2016 έως και σήμερα. Η εργασιακή της εμπειρία ως ψυχολόγος περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική
αξιολόγηση και τη συμβουλευτική υποστήριξη ενηλίκων και ανηλίκων, καθώς και τη διεξαγωγή ομάδων ενδυνάμωσης και ψυχοεκπαίδευσης. Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει και
υπεύθυνη υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με κύριο καθήκον τον συντονισμό και την εποπτεία των ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων, ενώ σήμερα είναι μέλος της συντονιστικής ομάδας ενός πιλοτικού προγράμματος ένταξης προσφύγων. Στο πλαίσιο της εργασιακής της προϋπηρεσίας σε διεθνείς οργανισμούς, έχει εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων ψυχολογικών βοηθειών σε καταστάσεις κρίσης, στην αφηφηματική έκθεση σε τραύμα, στην εστιασμένη στο πρόβλημα συμβουλευτική, στη διαχείριση άγχους και συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο, καθώς και στην ψυχολογική υποστήριξη του
προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

March 06, 2021-February 20, 2021-IMG_870

Έλενα Βράιλα

Η Έλενα Βράιλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής.

Ειδικεύεται στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και είναι Σπουδάστρια στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών στην Αθήνα.

Επίσης είναι και Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια με Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. 

Ασχολείται με την Ψυχική Υγεία και επενδύει στη Δια Βίου Μάθηση.

Παρακολουθεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια εδώ και 10 χρόνια. Ενδεικτικά, σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Συστημική Ψυχοθεραπεία, NLP.

Τακτικό μέλος της ΕΕΣ - EAC, δηλαδή μέλος της Ελληνικής και
της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Ασχολείται με το Mindfulness και την εστίαση στο «εδώ και τώρα» στη θεραπεία και ως τρόπο ζωής.

Έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό έργο του Φορέα ΓΟΝ.ΙΣ, που επικεντρώνεται στη σημασία της γονικής ισότητας στην Ελλάδα, όπου αποκόμισε εμπειρία για την ψυχολογική διαχείριση όλης της οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια ενός διαζυγίου και έπειτα από αυτό.

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε Κέντρα Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες σε ενήλικες αναφορικά με θέματα διαχείρισης άγχους, ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, διαχείρισης σχέσεων, αυτογνωσίας και συμβουλευτικής γονέων.

Πραγματοποιεί συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

resized cv pic.jpeg

Σοφία Σελλά

Η Σοφία Σελλά είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές με τη συγγραφή της πτυχιακής της διατριβής με θέμα Σκιαγραφώντας την βιωμένη εμπειρία ψυχικά πασχόντων που νοσηλεύτηκαν σε δημόσια Ψυχιατρεία: Το δικαίωμα στη διαχείριση του πάσχοντος εαυτού. Ειδικεύεται σε επίπεδο MSc στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία (Université de Strasbourg) και είναι μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ).

 

Κατέχει Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, τριετούς φοίτησης, ενώ συνάμα έχει εκπαιδευτεί στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Ψυχοθεραπείες. Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΓΑΨ), ένα απαρτιωτικό μοντέλο θεραπείας που εδράζεται σε γνωστικές, ψυχαναλυτικές και Βιγκοτσκιανές ιδέες, από το Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Επί της παρούσης ειδικεύεται στη Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας καθώς και στη Θεραπεία ζεύγους μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας (EFT).

 

Φροντίζει για τη συνεχή της επιμόρφωση μέσω συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων στη Θεραπεία Σχημάτων και Ψυχοπαθολογίας Παιδιών και Εφήβων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Συνάμα έχει πιστοποιηθεί στην Ιατρική Ψυχολογία καθώς και στην Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

 

Εργασιακή Εμπειρία

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση και εργάστηκε στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας ΕΔΟ-BipolarLab με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία της Διπολικής Διαταραχής και των Διαταραχών της Διάθεσης. Υιοθετεί με συνέπεια τις αρχές της νευροεπιστήμης και έχει συνεργαστεί με δομές/Ψυχοθεραπευτικά κέντρα, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ετερογλωσσίας του θεραπευόμενου με τρόπο που σέβεται και επικυρώνει το βίωμα.

DSC_0382_edited.jpg

Νίκος Αγγελής

Μετά από μία καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες σε υψηλόβαθμες θέσεις, αποφάσισε να πάρει το δρόμο του σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δημιούργησε αρκετές εταιρείες, τελευταίο απόκτημα του το κέντρο δια βίου μάθησης Therapyway. 

 

Έχει δίπλωμα NLP Practitioner και Master NLP Practitioner από το University of Santa Cruz, California.

 

 Έχει εξειδικεύσεις σχετικά με  “Digital Marketing” και “Μίγμα Marketing και Brand”  και στα πλαίσια των ικανοτήτων του είναι και η συμβουλευτική εταιρειών. 

 

Επίσης έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τους εκπαιδευτικούς κύκλους: Άγχος και κατάθλιψη” 

Ψυχοθεραπεία Θεωρία και Πράξη” 

“Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων

Φοιτά ως υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής.

unnamed.jpg

Δανάη Καδόγλου

Η Δανάη Καδόγλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ. 7039).

 

Το μεταπτυχιακό της στη Διασυνδετική Ψυχιατρική του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ αφορά την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με σωματικά και ψυχικά νοσήματα, τομέας στον οποίο εκπαιδεύτηκε και κατά τη διάρκεια της πρακτικής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν.

  

Η Δανάη Καδόγλου ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών και Ενηλίκων του ΔΙ.Κ.Ε.Ψ.Υ όπου έχει κάνει προσωπική θεραπεία, εργασία με κλινικά περιστατικά και εποπτεία, έχει μελετήσει σε βάθος ψυχοδυναμικά μοντέλα και έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση διαφόρων θεμάτων όπως αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, δυσκολίες στις σχέσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στην εγκληματικότητα και τον αυτισμό. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες.