top of page
Θωμαΐς Λυσίκατου-Υπαρξιακή Προσέγγιση

Θωμαΐς Λυσίκατου

Η Θωμαΐς Λυσίκατου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του προγράμματος Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας (Bsc in Applied Psychology) του Πανεπιστημίου Derby της Αγγλίας, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (αρ.πρωτ. άδειας 10126).

Έχει ολοκληρώσει το τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Υπαρξιακή Προσέγγιση στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της έχει κάνει προσωπική θεραπεία καθώς και πρακτική εκπαίδευση στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία.

Αυτή την στιγμή συμμετέχει ως μέντορας στο πρόγραμμα PROUD που συνδιοργανώνουν η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση και το Athens Lifelong Learning Institute για την προώθηση της Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης ως εναλλακτικής λύσης για τη φροντίδα και την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Έχει  εκπαιδευτεί στον Συμβουλευτικό Σταθμό της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, στο πλαίσιο της κλινικής, κινητοποίησης και σταδιακής ελάττωσης της χρήσης ουσιών.

Έχει εργασθεί εθελοντικά  στο κέντρο απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, στο πλαίσιο της επανένταξης των αποφυλακισμένων τοξικοεξαρτημένων ατόμων, όντας συν-συντονίστρια σε θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων.

Έχει ολοκληρώσει το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία, Παναγιώτης Ουλής», της Α ́ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θεματικές όπως κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, τραύμα και ανθεκτικότητα, θεραπευτικές δυνάμεις του ονείρου, η τέχνη του σχετίζεσθαι, επιμέλεια εαυτού, ψυχολογικές πρώτες βοήθειες σε θύματα φυσικών καταστροφών κ.λ.π.

Έλενα Βράιλα - Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία

Έλενα Βράιλα

Η Έλενα Βράιλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής.

Ειδικεύεται στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και είναι Σπουδάστρια στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών στην Αθήνα.

Επίσης είναι και Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια με Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. 

Ασχολείται με την Ψυχική Υγεία και επενδύει στη Δια Βίου Μάθηση.

Παρακολουθεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια εδώ και 10 χρόνια. Ενδεικτικά, σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Συστημική Ψυχοθεραπεία, NLP.

Τακτικό μέλος της ΕΕΣ - EAC, δηλαδή μέλος της Ελληνικής και
της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Ασχολείται με το Mindfulness και την εστίαση στο «εδώ και τώρα» στη θεραπεία και ως τρόπο ζωής.

Έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό έργο του Φορέα ΓΟΝ.ΙΣ, που επικεντρώνεται στη σημασία της γονικής ισότητας στην Ελλάδα, όπου αποκόμισε εμπειρία για την ψυχολογική διαχείριση όλης της οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια ενός διαζυγίου και έπειτα από αυτό.

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε Κέντρα Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες σε ενήλικες αναφορικά με θέματα διαχείρισης άγχους, ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, διαχείρισης σχέσεων, αυτογνωσίας και συμβουλευτικής γονέων.

Πραγματοποιεί συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ελένη Πανταζοπούλου - Λακανική ψυχανάλυση

Ελένη Πανταζοπούλου

Η Ελένη Πανταζοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

 

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη Φιλολογία και στη συνέχεια, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας.

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές συνεχίστηκαν στη Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο (Counselling and Psychotherapy) από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο University of East London.

Εκπαιδεύτηκε στη Λακανική ψυχανάλυση στην Α.Κ.Σ.Π.Α (Ακαδημία κλινικών σπουδών με Λακανικό προσανατολισμό) για τρία χρόνια. Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητικά σεμινάρια και κλινική παρουσίαση ασθενών στο Δαφνί (κλινική της ψύχωσης) καθώς και κλινικές ημερίδες με προσκεκλημένους ψυχαναλυτές της Παγκόσμιας Εταιρείας Ψυχανάλυσης.

Έχει προυπηρεσία σε ψυχιατρικές κλινικές στρατιωτικών Νοσοκομείων (251 Γ.Ν.Α και Ν.Ν.Α) και σε μονάδες πρόληψης για ουσιοεξάρτηση (Ο.Κ.Α.Ν.Α).

Έχει συνεργαστεί με το Συμβουλευτικό Κέντρο του Παν/μίου Πειραιώς παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές και διοργανώνοντας ομάδες επικοινωνίας.  

Έχει συνεργαστεί με χώρους παρέμβασης για παιδιά  και οικογένειες και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και ημερίδων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με ψυχοθεραπεία ενηλίκων και συμβουλευτική γονέων. Επιπλέον, συνεργάζεται με κέντρα ειδικών θεραπειών και παιδικούς σταθμούς παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε παιδιά και γονείς και ακόμη διοργάνωση ομιλιών από την ίδια,  που απευθύνονται στους ωφελούμενους αυτών των πλαισίων.

Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας

O Φίλιππος Φιλιππίδης-Μανούσακας είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής και Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Mε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης (MSc Psychological studies).

 

Είναι απόφοιτος της τετραετούς εκπαίδευσης στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική
εταιρία υπαρξιακής ψυχοθεραπείας Γίγνεσθαι.

 

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του ολοκλήρωσε εποπτευόμενη πρακτική καθώς και προσωπική θεραπεία.
Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία », της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.).


Συνεχίζει την μετεκπαίδευσή του και σε άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις όπως η θεραπεία εστιασμένη στο συναίσθημα

(EFT).


Έχει εργαστεί ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε ενηλίκους για διαπροσωπικά ζητήματα, θέματα άγχους, αυτογνωσίας και λοιπών ψυχολογικών
δυσκολιών.

 

Παράλληλα έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε προγράμματα ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων με προσφυγικό πληθυσμό καθώς και στον τομέα της παιδικής προστασίας ως συντονιστής δομών διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων.


Τέλος, είναι τακτικό μέλος στην Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής και υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας.

Νίκος Αγγελής - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και NLP Coach

Νίκος Αγγελής

Μετά από μία καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες σε υψηλόβαθμες θέσεις, αποφάσισε να πάρει το δρόμο του σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δημιούργησε αρκετές εταιρείες, τελευταίο απόκτημα του το κέντρο δια βίου μάθησης Therapyway. 

 

Έχει δίπλωμα NLP Practitioner και Master NLP Practitioner από το University of Santa Cruz, California.

 

 Έχει εξειδικεύσεις σχετικά με  “Digital Marketing” και “Μίγμα Marketing και Brand”  και στα πλαίσια των ικανοτήτων του είναι και η συμβουλευτική εταιρειών. 

 

Επίσης έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχετικά με τους εκπαιδευτικούς κύκλους: Άγχος και κατάθλιψη” 

Ψυχοθεραπεία Θεωρία και Πράξη” 

“Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων

Φοιτά ως υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής.

Δανάη Καδόγλου-ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία

Δανάη Καδόγλου

Η Δανάη Καδόγλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ.Πρωτ. 7039).

 

Το μεταπτυχιακό της στη Διασυνδετική Ψυχιατρική του τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ αφορά την ολιστική προσέγγιση του ασθενούς με σωματικά και ψυχικά νοσήματα, τομέας στον οποίο εκπαιδεύτηκε και κατά τη διάρκεια της πρακτικής της στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν.

  

Η Δανάη Καδόγλου ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία παιδιών και Ενηλίκων του ΔΙ.Κ.Ε.Ψ.Υ όπου έχει κάνει προσωπική θεραπεία, εργασία με κλινικά περιστατικά και εποπτεία, έχει μελετήσει σε βάθος ψυχοδυναμικά μοντέλα και έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση διαφόρων θεμάτων όπως αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές προσωπικότητας, δυσκολίες στις σχέσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων πάνω στην εγκληματικότητα και τον αυτισμό. 

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες.

image0_edited.jpg

Μαρίνα Γιώτη

Η Γιώτη Μαρίνα εΙναι ψυχολόγος και
εκπαιδευόμενη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια.
απόφοιτη από το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου
Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος άδειας
ασκήσεως επαγγέλματος.


Αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται στο τριετές πρόγραμμα
Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στην Ελληνική
Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας,
πιστοποιημένο από την ομώνυμη εταιρεία και την EABCT.


Παράλληλα, εργάζεται σε φιλανθρωπικό σωματείο, στο οποίο
προσφέρη ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε
οικογένειες και άτομα με Ειδικές Ανάγκες.


Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση και έχει
προσφέρει τις εθελοντικές της υπηρεσίες τόσο σε ψυχιατρικές
δομές όσο και σε Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα.

 

Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμιναριακούς κύκλους που αφορούν τη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ αλλά και τη συμβουλευτική και θεραπεία οικογενειών και ζευγαριών.

Δήμητρα Ιωαννίδη - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Δήμητρα Ιωαννίδη

Η Ιωαννίδη Δήμητρα είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (Αρ. Πρώτ. 4874) και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια.


Έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στην Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία από το University of Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ασχολήθηκε εκτεταμένα με την έρευνα πάνω στην εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπείας.
Ειδικεύεται στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και το συνθετικό μοντέλο της συστημικής θεραπείας (ΣΥ.ΜΟ.ΣΥΘ) στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, ενώ παράλληλα ,στο ίδιο πλαίσιο, εκπαιδεύεται στην ομαδική ψυχοθεραπεία και τη θεραπεία ζεύγους . Στα πλαίσια της εκπαίδευσης έχει κάνει πολυετή προσωπική και ομαδική θεραπεία, πάνω από 200 ώρες πρακτικής άσκησης
και εποπτεία.


Έχει παρακολουθήσει τα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, «Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων» με διάρκεια 6 μηνών και « Κλινική ψυχολογία παιδιού και εφήβου» με διάρκεια 10 μήνες.


Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε προγράμματα σχετικά με την άμεση παρέμβαση και την παροχή πρώτων ψυχικών βοηθειών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και τραυματικών γεγονότων.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θέματα όπως
η CBT προσέγγισή, η Διπολική Διαταραχή, Εγκληματολογία και Επανένταξη κ.α.


Σε εργασιακό επίπεδο, έχει υπάρξει μέλος διασυνδετικής ομάδας στο νοσοκομείο ΕΑΠΝ Μεταξά του Πειραιά και στο αντίστοιχο κέντρο ψυχοθεραπείας στην Καστέλα. Προσφέρει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας ενηλίκων και θεραπείας ζεύγους στο ιδιωτικό της χώρο και είναι μέλος μεγάλης ομάδας ψυχοθεραπευτών σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες ψυχοθεραπείας κυρίως σε
Έλληνες του εξωτερικού και άλλων απομακρυσμένων περιοχών εντός Ελλάδος.

Ανδρέας Αλαβέρας - Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία CBT

Ανδρέας Αλαβέρας

Ο Ανδρέας Αλαβέρας είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι απόφοιτος του University of East London και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.

Έχει ολοκληρώσει εκτεταμένη κλινική πρακτική σε διάφορα πεδία, όπως η ψυχολογική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων και η ψυχοθεραπεία ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις και έρευνες, ενισχύοντας την εμπειρία και τις δεξιότητές του.

Αυτή την στιγμή, συνεργάζεται με φιλανθρωπικά σωματεία και ιδρύματα, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτα κοινωνικά πλαίσια.

Μαρία Τζαγκαράκη - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Μαρία Τζαγκαράκη

Η Μαρία Τζαγκαράκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κάτοχος της αντίστοιχης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.


Εκπαιδεύτηκε στη συστημική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την προσωπική θεραπεία του εκπαιδευόμενου, την εποπτεία και την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή.


Έχει εργαστεί τόσο εθελοντικά όσο και με σχέση έμμισθης εργασίας σε κέντρα προαγωγής της ψυχικής υγείας, σε ψυχιατρικές δομές, σε σχολεία, σε δημοτικές κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της
πορείας, έχει εργαστεί με παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες.


Πιστεύει ακράδαντα στην ικανότητα των ανθρώπων να αξιοποιούν όλο το δυναμικό τους ώστε να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και να εξασφαλίζουν την ευημερία τους και ένα καλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

Ναταλία Γρυλωνάκη - Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

Ναταλία Γρυλωνάκη

Η Ναταλία Γρυλωνάκη είναι Ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος.


Αυτή την περίοδο εκπαιδεύεται στο εξαετές πρόγραμμα Συστημικής – Υπαρξιακής Ψυχοθεραπείας στο πιστοποιημένο από την Εθνική
Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (ΕΕΨΕ) & την Ευρωπαϊκή Εταιρεία
Ψυχοθεραπείας (EFTA) ινστιτούτο «Αντίστιξη», όπου βρίσκεται σε
εποπτεία και προσωπική θεραπεία.


Έχει ολοκληρώσει τα Ετήσια Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια «Κλινική
Ψυχοπαθολογία, Παναγιώτης Ουλής» & «Κλινικές Δεξιότητες στην Ψυχοπαθολογία, Παναγιώτης Ουλής» από το Ερευνητικό
Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής ( Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. ) σε
συνεργασία με την Ά Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών
του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Επίσης έχει παρακολουθήσει με επιτυχία και άλλους σεμιναριακούς κύκλους σχετικούς με την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων αλλά και σχετικά με την αυτογνωσία, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και την προσωπική ανάπτυξη των ατόμων.


Κατά την πρακτική της άσκηση εργάστηκε στην Εταιρεία Νόσου
Alzheimer & Συναφών Διαταραχών όπου, υπήρξε βοηθός ψυχολόγου κατά την νευροψυχολογική εκτίμηση των ατόμων & συντονίστρια σε ομάδες ενδυνάμωσης ασθενών στα πρώιμα στάδια άνοιας.


Έχει κάνει διετή μετεκπαιδευτική άσκηση στο Ψυχολογικό τμήμα, της Ά Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αιγινήτειο
Νοσοκομείο όπου, εκπαιδεύτηκε στην χορήγηση ψυχομετρικών
εργαλείων νοημοσύνης και προσωπικότητας και παρείχε συνεδρίες
ψυχοθεραπείας σε κλινικό πληθυσμό.


Επίσης, έχει εργαστεί στο Επιχειρησιακό κέντρο του Χαμόγελου του
Παιδιού στον τομέα της παιδικής προστασίας ενώ παράλληλα παρείχε συμβουλευτική σε ανηλίκους, γονείς και οικογένειες
Σήμερα, εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικα άτομα, εφήβους και ζευγάρια ενώ συνεργάζεται και με κέντρα ειδικών θεραπειών όπου παρέχει ψυχοθεραπεία παιδιών και
συμβουλευτική γονέων.

Μαρία Παπαδοπούλου - Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία

Μαρία Παπαδοπούλου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με
εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία από την Ελληνική εταιρία υπαρξιακής ψυχοθεραπείας Γίγνεσθαι και
ΑΣΠΑΙΤΕ αντίστοιχα.

 

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης της έχει κάνει προσωπική θεραπεία καθώς και πρακτική εκπαίδευση
στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία σε ενήλικες και εφήβους.
Έχει πολυετή εμπειρία στην Εκπαίδευση και μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική Επιστήμη.


Έχει ολοκληρώσει το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχήs – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)» της
Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ψυχοπαθολογία, την ενίσχυση της Αυτοεκτίμησης και της Ψυχικής Ανθεκτικότητας, τη Συμβουλευτική, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, τον Εκφοβισμό και το Mindfulness ως τρόπο ζωής.


Έχει δουλέψει με εφήβους και πραγματοποιεί συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε γονείς. Έχει
εργασθεί ιδιωτικά, παρέχοντας ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής σε ενήλικους για διαπροσωπικά ζητήματα, αυτογνωσίας, πένθους, θέματα άγχους και λοιπών δυσκολιών καθώς κι ως σύμβουλος επαγγελματικών αποφάσεων.


Συμμετείχε ως μέντορας στο πρόγραμμα PROUD (ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση - Athens Lifelong Learning Institute) για την προώθηση
της Υποστηριζόμενης Αυτόνομης Διαβίωσης ως εναλλακτικής λύσης για τη φροντίδα και την προστασία των ασυνόδευτων
ανηλίκων.


Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής, της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού
ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας.

Messenger_creation_ae7a5378-f79f-42b9-bb1a-4908991009b4_edited.png

Φλαμπουριάρη Κατερίνα

Η Φλαμπουριάρη Κατερίνα είναι Οικογενειακή- Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και
Κοινωνική Λειτουργός με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


Έχει ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στο Συστημικό Κέντρο Εκπάιδευσης
και Ψυχοθεραπείας, καθώς και ένα επιπλέον έτος Εποπτείας και Πρακτικής Άσκησης σε
Ψυχοθεραπευτική Ομάδα. Η εκπαίδευση περιελάμβανε τόσο θεωρητική κατάρτιση,
εργαστήρια, πρακτική εμπειρία ενεργούς συμμετοχής σε θεραπευτικές ομάδες ως
εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια, εποπτεία, συμβουλευτική γονέων όσο και προσωπική
ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία.

 

Ειδικεύεται στο άτομο, το ζευγάρι, την οικογένεια και την ομάδα, με πάνω από 1400 ώρες κατάρτισης.
Επίσης, έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα «Ειδική Αγωγή και
Εκπαίδευση», εστιάζοντας σε θέματα ψυχοπαθολογίας παιδιού και εφήβου, διαταραχές
ελλειμματικής αγωγής/ υπερκινητικότητα, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, διαχείριση
προβλημάτων συμπεριφοράς και σχολική συμβουλευτική.


Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Επιστημονικά Υπεύθυνη σε Κέντρο Ημέρας για παιδιά με
αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές, παρέχοντας συμβουλευτική και
ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς που αντιμετωπίζουν ποικίλα θέματα, όπως αυξημένο
άγχος, ζητήματα διαφορετικότητας και ειδικής αγωγής, δυσκολίες διαχείρισης της
καθημερινότητας, διαπροσωπικές σχέσεις κ.α. Επιπλέον, έχει εργασθεί στον τομέα της
παιδικής προστασίας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα στο Τμήμα Υγείας,
στηρίζοντας οικογένειες με παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, ένα εκ των οποίων
αφορούσε τον παιδικό καρκίνο και την ψυχολογική στήριξη όλης της οικογένειας σε αυτή
την πολύ ευάλωτη φάση της ζωής τους.


Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο στη διαδικασία της ψυχοθεραπείας από το να καταφέρει
το άτομο να συνδεθεί με τα συναισθήματα του, να μπορέσει να τους δώσει ένα καινούργιο
νόημα και να φτιάξει το σενάριο της ζωής του από την αρχή.

Ομάδα Ψυχοθεραπευτών
bottom of page