April 23, 2021-TeamVer3.jpg

Ψυχοθεραπευτές

Έλενα Βράιλα

Η Έλενα Βράιλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής.

Ειδικεύεται στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας και είναι Σπουδάστρια στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών στην Αθήνα.

Επίσης είναι και Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια με Δίπλωμα Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. 

Ασχολείται με την Ψυχική Υγεία και επενδύει στη Δια Βίου Μάθηση.

Παρακολουθεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια εδώ και 10 χρόνια. Ενδεικτικά, σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Συστημική Ψυχοθεραπεία, NLP.

Ασχολείται με το Mindfulness και την εστίαση στο «εδώ και τώρα» στη θεραπεία και ως τρόπο ζωής.

Έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό έργο του Φορέα ΓΟΝ.ΙΣ, που επικεντρώνεται στη σημασία της γονικής ισότητας στην Ελλάδα, όπου αποκόμισε εμπειρία για την ψυχολογική διαχείριση όλης της οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια ενός διαζυγίου και έπειτα από αυτό.

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε Κέντρα Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες σε ενήλικες αναφορικά με θέματα διαχείρισης άγχους, ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, διαχείρισης σχέσεων, αυτογνωσίας και συμβουλευτικής γονέων.

Πραγματοποιεί συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Σοφία Σελλά

Η Σοφία Σελλά είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές με τη συγγραφή της πτυχιακής της διατριβής με θέμα Σκιαγραφώντας την βιωμένη εμπειρία ψυχικά πασχόντων που νοσηλεύτηκαν σε δημόσια Ψυχιατρεία: Το δικαίωμα στη διαχείριση του πάσχοντος εαυτού. Ειδικεύεται σε επίπεδο MSc στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία (Université de Strasbourg) και είναι μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ).

 

Κατέχει Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, τριετούς φοίτησης, ενώ συνάμα έχει εκπαιδευτεί στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Ψυχοθεραπείες. Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΓΑΨ), ένα απαρτιωτικό μοντέλο θεραπείας που εδράζεται σε γνωστικές, ψυχαναλυτικές και Βιγκοτσκιανές ιδέες, από το Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Επί της παρούσης ειδικεύεται στη Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας καθώς και στη Θεραπεία ζεύγους μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας (EFT).

 

Φροντίζει για τη συνεχή της επιμόρφωση μέσω συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων στη Θεραπεία Σχημάτων και Ψυχοπαθολογίας Παιδιών και Εφήβων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Συνάμα έχει πιστοποιηθεί στην Ιατρική Ψυχολογία καθώς και στην Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

 

Εργασιακή Εμπειρία

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση και εργάστηκε στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας ΕΔΟ-BipolarLab με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία της Διπολικής Διαταραχής και των Διαταραχών της Διάθεσης. Υιοθετεί με συνέπεια τις αρχές της νευροεπιστήμης και έχει συνεργαστεί με δομές/Ψυχοθεραπευτικά κέντρα, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ετερογλωσσίας του θεραπευόμενου με τρόπο που σέβεται και επικυρώνει το βίωμα.

Παναγιώτα Νικολοπούλου

H Παναγιώτα Νικολοπούλου είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

 

κάτοχος Μεταπτυχιακού στο Μsc Παιδοψυχολογίας (University of Central Lancashire, England) 

 

Ειδικευόμενη στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Eργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων).

Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο Marte Meo Practiontioner, το οποίο αναφέρεται στην διαχείριση και υποστήριξη παιδιών και ατόμων με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες με σκοπό την καλυτερη παρέμβαση και θεραπεία,

 

Το εισαγωγικό μεταπτυχιακό σεμινάριο πάνω στην Ομαδική Αναλυτικη Θεραπεία και κάποια ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται στην Ψυχική Υγεία των παιδιών, εφήβων και των ενηλίκων στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» και «Ευαγγελισμός» με στόχο την διαρκή επιμόρφωση.

Εργασιακή εμπειρια

Εργάζεται ως Ψυχολόγος ιδιωτικά και σε συνεργασία με κάποια κέντρα εντός την Αθήνας, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και γονείς.

Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια είχε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης δημιουργώντας μία ομάδα συμβουλευτικής εφήβων πραγματοποιώντας εβδομαδιαίες συναντήσεις, καθώς και με τον Ι.Τυρμπα- Γατρεντερολόγο αναλαμβάνοντας περιστατικά που εμφάνιζαν σωματικές και διατροφικές δυσκολίες, καθώς και θέματα άγχους και πανικού.
Σε συνεργασία με την Παιδοψυχολόγο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Βιργινία Χατζηκωνσταντίνου, γράφει άρθρα για παιδιά και γονείς στο blog «παραμύθι με όνομα» mysuperheromom.com


Στα πλαίσια την πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί σε δημόσιες μονάδες, όπως το Σιακιαρίδειο, ίδρυμα με ΑΜΕΑ, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο τμήμα Παιδοψυχιατρικής και στο ΚΨΥ Παγκρατίου ως Ψυχολόγος.
 

Τάνια Διγαλάκη

Η Τάνια Διγαλάκη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 «Ο πολιτισμικός εαυτός εντός της σχέσης του ζευγαριού»- έρευνα

 

Ειδίκευση στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως «Η ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά» καθώς και «Οι διαταραχές σπαστικής συμπεριφοράς- ΔΕΠ-Υ» και άλλα, προκειμένου να παραμένει ενημερωμένη στον κλάδο της.

 

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Ψυχολόγος ιδιωτικά και σε συνεργασία με Κέντρα ειδικών θεραπειών εντός Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και Συμβουλευτική γονέων.

Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, συμμετέχοντας σε συνεδρίες, στην ανάλυση περιστατικών αλλά και στην κινητή μονάδα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο στην κλινική βραχείας νοσηλείας, συμμετέχοντας στη θεραπευτική διεργασία και τη διεπιστημονική ομάδα της κλινικής.

Coaches

Νίκος Αγγελής

Μετά από μία καριέρα σε πολυεθνικές εταιρείες σε υψηλόβαθμες θέσεις. Αποφάσισε να πάρει το δρόμο του σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Δημιούργησε αρκετές εταιρείες τελευταίο απόκτημα του το κέντρο δια βίου μάθησης Therapyway. 

 

Έχει δίπλωμα NLP Practitioner και Master NLP Practitioner από το University of Santa Cruz, California.

 

Έχει πιστοποιήσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 σχετικά με  “Digital Marketing” και “Μίγμα Marketing και Brand” Στα πλαίσια των ικανοτήτων του ειναι και η συμβουλευτική εταιρειών. 

 

Επίσης πιστοποιήσεις από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

σχετικά με

Άγχος και κατάθλιψη” 

Ψυχοθεραπεία Θεωρία και Πράξη” 

“Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων

 

Διαθέτει εμπειρία στο Coaching και, συνδυαστικά με τις σπουδές του και την πρότερη εργασιακή του εμπειρία, παρέχει συμβουλευτική εταιρειών.

Γιάννης Αθανασόπουλος

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος είναι Senior Partner στην Synolic® – nlpgreece® που ειδικεύεται στην εφαρμογή του μοντέλου Synolic® HRD σε οργανισμούς και εταιρείες σε διάφορους κλάδους, ως Human & Business Development Director.

 

Ως Μηχανολόγος Ναυπηγός, με MBA από το Manchester Business School, ξεκίνησε την καριέρα του από τη ναυτιλία και πέρασε γρήγορα στη βιομηχανία παραγωγής σιδήρου και χάλυβα σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

Πιστοποιημένος Σύμβουλος & Εκπαιδευτής από το NLP Global Training & Consulting Community του NLP University στο UCSC (από τον R. Dilts & J. DeLozier), ειδικεύεται σε θέματα βελτίωσης της αποτελεσματικότητας επαγγελματιών, επιχειρηματιών και στελεχών.

Κατέχει θέση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων του Manchester Business School. Είναι επίσης μέλος του Global NLP Training & Consulting Community, του European Board of NLP, European Community of NLP και του Hellenic Board of NLP.

Μαριάννα Αντωνακάκη

Ξεκίνησε τις σπουδαστικές της διαδρομές από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών όπου αποφοίτησε από το τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας ενώ σχεδόν παράλληλα με την αποφοίτηση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σπουδάσε Art & Design στον ΑΚΤΟ αποκτώντας Β.A. in Interior Design από Middlesex University.


Αρθρογραφώντας πάνω από 20 χρόνια σε περιοδικά κι εφημερίδες το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της διαδρομής δημοσιογραφεί έχοντας συνεργαστεί με τους πιο μεγάλους εκδοτικούς τίτλους, περιοδικά, εφημερίδες, ένθετα καθώς και γραφεία τύπου και διαφημιστικές εταιρίες.

Πίσω από το ραδιοφωνικό μικρόφωνο ακούγαμε τη φωνή της σε καθημερινή πολιτική σατιρική εκπομπή για 35 περιφερειακά ραδιόφωνα και δύο κυπριακά έως το 2011, ενώ ταυτόχρονα εργάστηκε και στο δελτίο ειδήσεων από την τηλεόραση του Star.

Από το 2013 ξεκίνησε να μετασχηματίζει την πολυετή της εμπειρία της στο χώρο της επικοινωνίας & των Media σε επιστημονική εκπαίδευση του συστήματος NLP.

Είναι International NLP Trainer από το NLP University, California Santa Cruz και certified New Code NLP practitioner trained by ΙΤΑ of NLP. Είναι μέλος του European Board of NLP, και του Hellenic Board of NLP. Είναι πιστοποιημένη Μental Health Facilitator και ενεργό μέλος του International Directory of Certified Mental Health Facilitators. Είναι International PointsOfYou® Trainer, της δημιουργικής μεθόδου που βασίζεται σε φωτοθεραπεία και Neurolinguistics.

Εξέλιξε το σύστημα NLP δημιουργώντας το δικό της εξειδικευμένο NLP Model στο γονεϊκό και εκπαιδευτικό πρωτόκολλο κατωχυρωμένο ως NowLetsPlay®.

Το NowLetsPlay® είναι ένα εξειδικευμένο Μοντέλο επιστημονικής απόδοσης όλων των τεχνικών του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού μέσα από Living Metaphors και παιχνίδια που εκκινούν τη βιωματική και απόλυτα προσωποιημένη τεχνική ανάλογα με τις ανάγκες, τους στόχους και το αναπτυξιακό στάδιο του κάθε παιδιού.

Το 2ο εξειδικευμένο και κατοχυρωμένο Μοντέλο της αφορά στην επιστημονική εφαρμογή του NLP σε εγκύους, «νεογέννητες» οικογένειες καθώς μαζί με το μωρό γεννιέται κι ένα νέο σχήμα στη σχέση των δύο γονέων μεταξύ τους, καθώς και του καθενός με τον ίδιο τον εαυτό του. Το NLPregnancy® μελετά τη διαδρομή από την ώρα της σύλληψης μέχρι τα στάδια της Λοχείας ως ένα Hero’s Journey.

Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου

Με εξειδίκευση σε Ψυχολογία και Neuro-Linguistics, Master of Social Science, Ph.D σε Human Resource Development, προσεγγίζει συστημικά το δυναμικό των ανθρώπων.

Διαθέτει πολυετή πείρα στην εφαρμογή του συστήματος Νευρο- Γλωσσικού Προγραμματισμού, NLP, για επαγγελματική διάκριση και προσωπική αποτελεσματικότητα, και συνεισέφερε στον εμπλουτισμό του μοντέλου “the Synolic® approach to human resource development”.

Neuro-Linguistics

Είναι μέλος του Global NLP Training & Consulting Community (GTC), European Board of NLP (EBNLP), European Association of NLP Therapy, American Board of NLP, Time Line Therapy Association και στοχεύει στην συνεργασία με επιστημονικές κοινότητες για την συνεχή άντληση συμπερασμάτων αναφορικά σε εφαρμογές και στην εξειδίκευση του συστήματος NLP σε επαγγελματικούς κλάδους.

Είναι μέλος της επιτροπής ασφαλείας και προστασίας μελών ΣΕΠ.

Ακαδημαϊκά projects όπου εφαρμόζει το σύστημα Neuro – Linguistic Programming
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (EKΠA) – Οδοντιατρική σχολή – Το NLP στη δυναμική της ανάπτυξης δεξιοτήτων επικοινωνίας για τους Οδοντιάτρους
Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Μεταπτυχιακό πρόγραμμα CSAP – Το σύστημα NLP σε συστήματα συνολικής προσέγγισης στην Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και στην τεχνολογία της αλλαγής
Πανεπιστήμιο Αιγαίου – NLP Bασικές δεξιότητες
HEC – Paris, Executive Coaching program – The Socratic methodology in Diagnostic /Coaching questions

Συγγραφικό έργο, Δημοσιεύσεις
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία, «NLP – Η απομυθοποίηση», και «Παρ’ το αλλιώς»