Ατομική θεραπεία

Η  ατομική θεραπεία είναι ένα μοναδικό ταξίδι. Ψυχοθεραπευτής και θεραπευόμενος, αντιμετωπίζουν μαζί τα συμπτώματα (άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, διατροφικές διαταραχές) και αναζητούν τις αιτίες τους.

 

Ακόμη, διαχειρίζονται δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως πένθος, θυμό, διαζύγιο, εργασιακή και οικονομική αβεβαιότητα, μεγάλες αλλαγές στη ζωή.

 

Η ψυχοθεραπεία είναι διαδικασία η οποία επιτρέπει στο άτομο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συναντά και να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του. 

Στην αρχή ίσως φαίνεται βουνό, όμως όταν κατανοήσουμε πως λειτουργεί, θα καταλάβουμε ότι έπρεπε να το είχαμε κάνει πιο νωρίς. Ένας από τους λόγους είναι ότι βασίζεται στην θεραπευτική σχέση, δηλαδή την άνευ όρων αποδοχή και υποστηρικτική στάση του θεραπευτή απέναντι στον θεραπευόμενο.

 

Είναι μια διαδικασία που για να την καταλάβεις εξ ολοκλήρου, πρέπει να την βιώσεις. 

Therapy Session

Ψυχοθεραπευτές

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Πως μπορώ να καταλάβω αν χρειάζομαι ψυχοθεραπεία;


Αν θέτεις αυτό το ερώτημα στον εαυτό σου, μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις. Συνήθως οι άνθρωποι έρχονται για ψυχοθεραπεία όταν δε νιώθουν καλά και κυρίως όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κάποιος αναζητά την αυτοβελτίωση του. Εάν υπάρχουν σκέψεις αυτοκτονίας. Επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 210 3417162-3, ή στο 1018.
Το Απόρρητο


Το απόρρητο αποτελεί τη βάση της δουλειάς ενός ψυχολόγου. Είναι όσα λέγονται σε μια συνεδρία. Αποτελεί βασική προϋπόθεση της ψυχοθεραπευτικής δουλειάς, καθώς παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη μεταξύ ψυχολόγου και πελάτη. Η διάλυση του απορρήτου μπορεί να υπάρξει μόνο σε περιπτώσεις όπου θα απειληθεί κάποια ζωή.
Ποιος ο λόγος να επιλέξω εσάς για ψυχοθεραπεία;


Το Therapyway είναι ένα κέντρο ψυχοθεραπείας με πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις. Δεν περιοριζόμαστε μόνο σε μία θεωρία έτσι ανάλογα με αυτό που σας απασχολεί θα συνεργαστείτε με τον κατάλληλο σύμβουλο ψυχικής υγείας που σας ταιριάζει. Επίσης έχουμε εσωτερικές εποπτείες που ανεξάρτητου εμπειρίας του εκάστοτε επαγγελματία, βελτιώνεται και ελέγχεται για την ποιότητα της δουλιάς του.
Πόσο κοστίζει μια συνέδρια ψυχοθεραπείας;


Το κόστος είναι 40 € η συνεδρία.
Πόσο διαρκεί μία συνεδρία;


Η διάρκεια μιας ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας, έχει διάρκεια 50-60 λεπτά.
Γιατί συνήθως αποφεύγουμε την ψυχοθεραπεία;


«Κι αν με πούνε τρελό;» Στην πραγματικότητα, όμως, όσοι παίρνουν την απόφαση να ασχοληθούν με την ψυχική τους υγεία είναι άνθρωποι που έχουν προβληματισμούς και αναζητήσεις στη ζωή τους και θέλουν να γίνουν καλύτεροι. «Μόνος μου τα καταφέρνω καλύτερα» Το να αποφασίσει να ξεκινήσει κανείς ψυχοθεραπεία θέλει μεγαλύτερη δύναμη από το να κρύψει «κάτω από το χαλί» το εκάστοτε ζήτημα. «Φοβάμαι τι θα ανακαλύψω» Η ψυχοθεραπεία οδηγεί σε εξαιρετικά αργές αλλαγές, με αποτέλεσμα ακόμα και ένα γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχική ισορροπία του θεραπευομένου να έρχεται στη ζωή του σαν φυσικό επακόλουθο και επομένως να μην τον αναστατώνει. «Δεν μου περισσεύουν λεφτά» όσοι αποφασίζουν τελικά να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικού, παρ’ όλες τις αρχικές τους ανησυχίες ότι δεν θα τα κατάφερναν οικονομικά, συνήθως διαπιστώνουν πως η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική για να τη βάλουν σε δεύτερη μοίρα.
Μπορώ να ακυρώσω ή να αλλάξω τη συνεδρία μου;


Ναι, μπορείς να στείλεις e-mail ή να πάρεις τηλέφωνο την γραμματεία ή τον ίδιο τον ψυχοθεραπευτή. Η ακύρωση κάποιου ραντεβού θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν, ώστε να είναι ελεύθερο για κάποιον άλλον θεραπευόμενο. Αν η ακύρωση γίνει λίγες ώρες πριν το ραντεβού ή την τελευταία στιγμή, χρεώνεται κανονικά στην προκαθορισμένη τιμή.
Γιατί να κάνω Ψυχοθεραπεία;


Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε, το να κάνουμε ψυχοθεραπεία δε σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα. Ο σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αν λοιπόν κάποιος άνθρωπος σε κάποιο σημείο της ζωής του έχει προβληματιστεί ή έχει έρθει σε ένα αδιέξοδο, μέσω της ψυχοθεραπείας θα μπορέσει να δει με μια άλλη ματιά, να βρει μια εναλλακτική λύση, κάτι που ίσως την συγκεκριμένη στιγμή δεν του περνάει καν από το μυαλό. Ξεκολλάμε από το παρελθόν και εστιάζουμε στο μέλλον. (Αργά ή γρήγορα πρέπει να παρατήσεις την ελπίδα για ένα καλύτερο χθες! Yalom) Ένα από τα βασικότερα πράγματα που μαθαίνει ένας ψυχοθεραπευτής είναι ποτέ να μην κρίνει και να αποδέχεται όπως είναι το θεραπευόμενο του. Βρίσκουμε λοιπόν μέσω της διαδικασίας έναν έμπειρο σύμμαχο εναντίον του οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να έχουμε.