Ατομική θεραπεία

Η  ατομική θεραπεία είναι ένα μοναδικό ταξίδι. Ψυχοθεραπευτής και θεραπευόμενος, αντιμετωπίζουν μαζί τα συμπτώματα (άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, διατροφικές διαταραχές) και αναζητούν τις αιτίες τους.

 

Ακόμη, διαχειρίζονται δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως πένθος, θυμό, διαζύγιο, εργασιακή και οικονομική αβεβαιότητα, μεγάλες αλλαγές στη ζωή.

 

Η ψυχοθεραπεία είναι διαδικασία η οποία επιτρέπει στο άτομο να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συναντά και να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του. 

Στην αρχή ίσως φαίνεται βουνό, όμως όταν κατανοήσουμε πως λειτουργεί, θα καταλάβουμε ότι έπρεπε να το είχαμε κάνει πιο νωρίς. Ένας από τους λόγους είναι ότι βασίζεται στην θεραπευτική σχέση, δηλαδή την άνευ όρων αποδοχή και υποστηρικτική στάση του θεραπευτή απέναντι στον θεραπευόμενο.

 

Είναι μια διαδικασία που για να την καταλάβεις εξ ολοκλήρου, πρέπει να την βιώσεις. 

Therapy Session

Ψυχοθεραπευτές

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Πως μπορώ να καταλάβω αν χρειάζομαι ψυχοθεραπεία;


Αν θέτεις αυτό το ερώτημα στον εαυτό σου, μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσεις. Συνήθως οι άνθρωποι έρχονται για ψυχοθεραπεία όταν δε νιώθουν καλά και κυρίως όταν έρχονται αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κάποιος αναζητά την αυτοβελτίωση του. Εάν υπάρχουν σκέψεις αυτοκτονίας. Επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 210 3417162-3, ή στο 1018.
Το Απόρρητο


Το απόρρητο αποτελεί τη βάση της δουλειάς ενός ψυχολόγου. Είναι όσα λέγονται σε μια συνεδρία. Αποτελεί βασική προϋπόθεση της ψυχοθεραπευτικής δουλειάς, καθώς παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη μεταξύ ψυχολόγου και πελάτη. Η διάλυση του απορρήτου μπορεί να υπάρξει μόνο σε περιπτώσεις όπου θα απειληθεί κάποια ζωή.
Ποιος ο λόγος να επιλέξω εσάς για ψυχοθεραπεία;


Το Therapyway είναι ένα κέντρο ψυχοθεραπείας με πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις. Δεν περιοριζόμαστε μόνο σε μία θεωρία έτσι ανάλογα με αυτό που σας απασχολεί θα συνεργαστείτε με τον κατάλληλο σύμβουλο ψυχικής υγείας που σας ταιριάζει. Επίσης έχουμε εσωτερικές εποπτείες που ανεξάρτητου εμπειρίας του εκάστοτε επαγγελματία, βελτιώνεται και ελέγχεται για την ποιότητα της δουλιάς του.
Πόσο κοστίζει μια συνέδρια ψυχοθεραπείας;


Το κόστος είναι 40 € η συνεδρία.
Πόσο διαρκεί μία συνεδρία;


Η διάρκεια μιας ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας, έχει διάρκεια 50-60 λεπτά.
Γιατί συνήθως αποφεύγουμε την ψυχοθεραπεία;


«Κι αν με πούνε τρελό;» Στην πραγματικότητα, όμως, όσοι παίρνουν την απόφαση να ασχοληθούν με την ψυχική τους υγεία είναι άνθρωποι που έχουν προβληματισμούς και αναζητήσεις στη ζωή τους και θέλουν να γίνουν καλύτεροι. «Μόνος μου τα καταφέρνω καλύτερα» Το να αποφασίσει να ξεκινήσει κανείς ψυχοθεραπεία θέλει μεγαλύτερη δύναμη από το να κρύψει «κάτω από το χαλί» το εκάστοτε ζήτημα. «Φοβάμαι τι θα ανακαλύψω» Η ψυχοθεραπεία οδηγεί σε εξαιρετικά αργές αλλαγές, με αποτέλεσμα ακόμα και ένα γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχική ισορροπία του θεραπευομένου να έρχεται στη ζωή του σαν φυσικό επακόλουθο και επομένως να μην τον αναστατώνει. «Δεν μου περισσεύουν λεφτά» όσοι αποφασίζουν τελικά να ζητήσουν τη βοήθεια ειδικού, παρ’ όλες τις αρχικές τους ανησυχίες ότι δεν θα τα κατάφερναν οικονομικά, συνήθως διαπιστώνουν πως η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική για να τη βάλουν σε δεύτερη μοίρα.
Μπορώ να ακυρώσω ή να αλλάξω τη συνεδρία μου;


Ναι, μπορείς να στείλεις e-mail ή να πάρεις τηλέφωνο την γραμματεία ή τον ίδιο τον ψυχοθεραπευτή. Η ακύρωση κάποιου ραντεβού θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 24 ώρες πριν, ώστε να είναι ελεύθερο για κάποιον άλλον θεραπευόμενο. Αν η ακύρωση γίνει λίγες ώρες πριν το ραντεβού ή την τελευταία στιγμή, χρεώνεται κανονικά στην προκαθορισμένη τιμή.
Γιατί να κάνω Ψυχοθεραπεία;


Καταρχήν για να ξεκαθαρίσουμε, το να κάνουμε ψυχοθεραπεία δε σημαίνει ότι έχουμε πρόβλημα. Ο σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αν λοιπόν κάποιος άνθρωπος σε κάποιο σημείο της ζωής του έχει προβληματιστεί ή έχει έρθει σε ένα αδιέξοδο, μέσω της ψυχοθεραπείας θα μπορέσει να δει με μια άλλη ματιά, να βρει μια εναλλακτική λύση, κάτι που ίσως την συγκεκριμένη στιγμή δεν του περνάει καν από το μυαλό. Ξεκολλάμε από το παρελθόν και εστιάζουμε στο μέλλον. (Αργά ή γρήγορα πρέπει να παρατήσεις την ελπίδα για ένα καλύτερο χθες! Yalom) Ένα από τα βασικότερα πράγματα που μαθαίνει ένας ψυχοθεραπευτής είναι ποτέ να μην κρίνει και να αποδέχεται όπως είναι το θεραπευόμενο του. Βρίσκουμε λοιπόν μέσω της διαδικασίας έναν έμπειρο σύμμαχο εναντίον του οποιουδήποτε προβλήματος μπορεί να έχουμε.

Έλενα Βράιλα

Η Έλενα Βράιλα είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Κοινωνιολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής.

Ειδικεύεται στη Συνθετική Συμβουλευτική και Θεραπεία και είναι Σπουδάστρια στην Ακαδημία Κλινικών Σπουδών στην Αθήνα.

Ασχολείται με την Ψυχική Υγεία και επενδύει στη Δια Βίου Μάθηση.

Παρακολουθεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Σεμινάρια εδώ και 10 χρόνια. Ενδεικτικά, σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, Συστημική Ψυχοθεραπεία, NLP.

Ασχολείται με το Mindfulness και την εστίαση στο «εδώ και τώρα» στη θεραπεία και ως τρόπο ζωής.

Έχει συμμετάσχει στο εθελοντικό έργο του Φορέα ΓΟΝ.ΙΣ, που επικεντρώνεται στη σημασία της γονικής ισότητας στην Ελλάδα, όπου αποκόμισε εμπειρία για την ψυχολογική διαχείριση όλης της οικογένειας καθ’ όλη τη διάρκεια ενός διαζυγίου και έπειτα από αυτό.

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας σε Κέντρα Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες σε ενήλικες αναφορικά με θέματα διαχείρισης άγχους, ψυχολογικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης, διαχείρισης σχέσεων, αυτογνωσίας και συμβουλευτικής γονέων.

Πραγματοποιεί συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Σοφία Σελλά

Η Σοφία Σελλά είναι Πτυχιούχος Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές με τη συγγραφή της πτυχιακής της διατριβής με θέμα Σκιαγραφώντας την βιωμένη εμπειρία ψυχικά πασχόντων που νοσηλεύτηκαν σε δημόσια Ψυχιατρεία: Το δικαίωμα στη διαχείριση του πάσχοντος εαυτού. Ειδικεύεται σε επίπεδο MSc στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία (Université de Strasbourg) και είναι μέλος της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας (ΕΝΨΕ).

 

Κατέχει Δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, τριετούς φοίτησης, ενώ συνάμα έχει εκπαιδευτεί στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Ψυχοθεραπείες. Ακολούθως, μετεκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία (ΓΑΨ), ένα απαρτιωτικό μοντέλο θεραπείας που εδράζεται σε γνωστικές, ψυχαναλυτικές και Βιγκοτσκιανές ιδέες, από το Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Επί της παρούσης ειδικεύεται στη Συστημική/Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας καθώς και στη Θεραπεία ζεύγους μέσω της Συγκινησιακά Εστιασμένης Θεραπείας (EFT).

 

Φροντίζει για τη συνεχή της επιμόρφωση μέσω συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου. Επιπλέον έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό κύκλο μαθημάτων στη Θεραπεία Σχημάτων και Ψυχοπαθολογίας Παιδιών και Εφήβων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Συνάμα έχει πιστοποιηθεί στην Ιατρική Ψυχολογία καθώς και στην Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

 

Εργασιακή Εμπειρία

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση και εργάστηκε στην Εταιρεία Ψυχικής Υγείας ΕΔΟ-BipolarLab με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία της Διπολικής Διαταραχής και των Διαταραχών της Διάθεσης. Υιοθετεί με συνέπεια τις αρχές της νευροεπιστήμης και έχει συνεργαστεί με δομές/Ψυχοθεραπευτικά κέντρα, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ετερογλωσσίας του θεραπευόμενου με τρόπο που σέβεται και επικυρώνει το βίωμα.

Παναγιώτα Νικολοπούλου

H Παναγιώτα Νικολοπούλου είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

 

κάτοχος Μεταπτυχιακού στο Μsc Παιδοψυχολογίας (University of Central Lancashire, England) 

 

Ειδικευόμενη στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Eργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων).

Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό σεμινάριο Marte Meo Practiontioner, το οποίο αναφέρεται στην διαχείριση και υποστήριξη παιδιών και ατόμων με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές δυσκολίες με σκοπό την καλυτερη παρέμβαση και θεραπεία,

 

Το εισαγωγικό μεταπτυχιακό σεμινάριο πάνω στην Ομαδική Αναλυτικη Θεραπεία και κάποια ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα που αναφέρονται στην Ψυχική Υγεία των παιδιών, εφήβων και των ενηλίκων στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» και «Ευαγγελισμός» με στόχο την διαρκή επιμόρφωση.

Εργασιακή εμπειρια

Εργάζεται ως Ψυχολόγος ιδιωτικά και σε συνεργασία με κάποια κέντρα εντός την Αθήνας, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και γονείς.

Επιπλέον, τα προηγούμενα χρόνια είχε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης δημιουργώντας μία ομάδα συμβουλευτικής εφήβων πραγματοποιώντας εβδομαδιαίες συναντήσεις, καθώς και με τον Ι.Τυρμπα- Γατρεντερολόγο αναλαμβάνοντας περιστατικά που εμφάνιζαν σωματικές και διατροφικές δυσκολίες, καθώς και θέματα άγχους και πανικού.
Σε συνεργασία με την Παιδοψυχολόγο και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Βιργινία Χατζηκωνσταντίνου, γράφει άρθρα για παιδιά και γονείς στο blog «παραμύθι με όνομα» mysuperheromom.com


Στα πλαίσια την πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί σε δημόσιες μονάδες, όπως το Σιακιαρίδειο, ίδρυμα με ΑΜΕΑ, το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, στο τμήμα Παιδοψυχιατρικής και στο ΚΨΥ Παγκρατίου ως Ψυχολόγος.
 

Τάνια Διγαλάκη

Η Τάνια Διγαλάκη είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 «Ο πολιτισμικός εαυτός εντός της σχέσης του ζευγαριού»- έρευνα

 

Ειδίκευση στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως «Η ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στα παιδιά» καθώς και «Οι διαταραχές σπαστικής συμπεριφοράς- ΔΕΠ-Υ» και άλλα, προκειμένου να παραμένει ενημερωμένη στον κλάδο της.

 

Εργασιακή εμπειρία

Εργάζεται ως Ψυχολόγος ιδιωτικά και σε συνεργασία με Κέντρα ειδικών θεραπειών εντός Αττικής, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και Συμβουλευτική γονέων.

Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης έχει εργαστεί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου, συμμετέχοντας σε συνεδρίες, στην ανάλυση περιστατικών αλλά και στην κινητή μονάδα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ψ.Ν.Α Δρομοκαΐτειο στην κλινική βραχείας νοσηλείας, συμμετέχοντας στη θεραπευτική διεργασία και τη διεπιστημονική ομάδα της κλινικής.